Praktische richtlijnen

Wij behandelen enkel op afspraak.

Om de wachttijden te bepreken zijn er geen vrije raadplegingen. Wij vragen u ook om niet zomaar naar de praktijk te komen. Wilt u een afspraak maken of hebt u een andere (dringende) vraag? Dan kan u ons gerust telefonisch contacteren (03/825.41.82) of uw vraag via e-mail stellen (kineteamkiosk@skynet.be).

Kijk ook zeker verder in deze rubriek. Misschien vindt u hier al een antwoord op uw vraag.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt gemiddeld minstens 30 minuten. Maar dit kan langer zijn indien nodig. Maar dan zullen wij u hierover eerst informeren.

Moet ik iets speciaal aandoen voor de behandeling?

Nee, u moet niets specifiek aandoen. Toch is het interessant om gemakkelijke, losse (sport)kledij te dragen. Voor sommige handelingen moet er iets uitgedaan worden. Ook om te oefenen is dit veel gemakkelijker dan spannende kledij.

Ik voel me ziek. Kan ik toch komen of moet ik mijn afspraak afzeggen?

Het is belangrijk te weten dat als u koorts heeft, het absoluut geen goed idee is om kinesitherapie te volgen. De behandeling is een belasting voor uw lichaam en kan bepaalde reacties teweeg brengen. Bij koorts is het niet goed dat u uw lichaam extra gaat belasten. Als u zich belabberd voelt, blijft u beter thuis.

Indien u een luchtweginfectie (hoesten, niezen,...) hebt (gehad), hebben we graag dat u een mondmasker draagt. Zo beschermt u uw therapeut en andere patiënten. 

Dit is een kwestie van gezond verstand en zou een automatisme moeten zijn geworden sinds de pandemie.

Wij hopen dus ten zeerste op uw medewerking.

Ik heb een afspraak, maar kan niet komen?

Wij hebben er alle begrip voor dat er iets tussen kan komen, waardoor u uw afspraak moet annuleren. Gelieve deze dan ook ten minste 24 uur op voorhand telefonisch te annuleren, zodat we iemand anders kunnen verder helpen. Indien u dit niet doet, dient u de gereserveerde tijd te vergoeden. Uiteraard is dit zonder tussenkomst van uw ziekenfonds.

Wat moet ik betalen?

Al onze kinesitherapeuten zijn geDEconventioneerd. Dat wil zeggen dat wij NIET de tarieven van het RIZIV hanteren. Een behandeling van 30 minuten bedraagt 32 euro. Er kunnen nog extra's aangerekend worden oa als dossierkost, bij de opstart, verplaastingsvergoeding bij huisbezoeken, gebruik van tape of windels, aankoop van klein oefenmateriaal, ...

Wij vragen per behandeling af te rekenen. In uitzonderlijke gevallen passen wij de derde betalersregeling toe. 

 Opgelet:  Door de DEconventie zullen patiënten minder terugbetaald krijgen van hun ziekenfonds. 

Wanneer krijg ik een getuigschrift voor het ziekenfonds?

Op het einde van de reeks, krijgt u dan uw getuigschrift voor uw ziekenfonds. Indien u een voorshrift kreeg voor meer dan 10 beurten, krijgt u tussentijds ook een getuigschrift mee.

Hoeveel betaalt mijn ziekefonds terug?

Dat is niet voor iedereen hetzelfde, maar is afhankelijk van het statuut dat je bij je ziekenfonds hebt. Vraag er gerust naar tijdens je afspraak.

Ik ben dit jaar al bij een andere kinesitherapeut geweest. Kan ik dan nog kinesitherapie volgen?

Ja, het is echter wel van groot belang voor een correcte terugbetaling door uw ziekenfonds, dat u dit bij de eerste afspraak meldt. Zo kan een toelating gevraagd worden bij uw ziekefonds.

GDPR

KineTeam Kiosk bewaart persoonsgegevens, van alle patiënten, die noodzakelijk zijn voor de uitoefening van ons beroep. Hierbij worden de richtlijnen gevolgd die opgesteld werden door de beroepsvereninging (AXXON).

Een volledige tekst hiervan kan opgevraagd worden in de praktijk.

Algemene wettelijke bepalingen:

KineTeam Kiosk is onderdeel van Kine Vandorpe GCV (BE0820.921.985).

Maatschappelijke zetel: Jacob Smitslaan 9, 2630 Aartselaar.

En staat onder toezicht van de Provinciale Geneeskundige Commissie Antwerpen, Pelikaanstraat 4/ 2e verdiep.

De praktijk is aangesloten bij AXXON de beroepsorganisatie voor kinesitherapie.

Alle kinesitherapeuten hebben een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.